Geschiedenis

Spring naar hoofd-inhoud

Geschiedenis

1920

Het pand aan de Nijmeegsebaan 114 stamt uit 1920, begonnen als Hotel-cafe Oomen aan de toenmalige Groesbeekscheweg Wijk B 227A. Tot Oomen zijn nieuwe zaak betrok woonde hij aan de Stekkenberg A. 164, waar hij, als timmerman, in 1896 een herberg opende. Zijn drankwetvergunning liet hij in 1920 overschrijven naar de nieuwbouw. Vermeldingswaardig is dat in die tijd daar aan de Groesbeekscheweg, nu Nijmeegsebaan, nog drie andere herbergen gelegen waren. Een bekende pleisterplaats was ‘Het Roode Hert’, gelegen op de hoek van de d’Almarasweg. Het oude pand is gesloopt in de jaren vijftig voor de bouw van een aantal woningen. Verder stond daar café ‘De Ploeg’ van de familie A. Kaal, Groesbeekscheweg 260, dat in 1966 is gesloopt.

1953

De familie Oomen verkocht het hotel-café in 1953 aan de familie A.J. Peters, die het pand verbouwde en heropende onder de naam ‘Rozenhof’. In de loop der jaren is het bedrijf nog enige malen verbouwd en gemoderniseerd. Na 43 jaar het bedrijf te hebben beheerd gaf de familie A.J. Peters begin 1996 het hotel uit handen.

1996

In 1996 kwam de familie Vermeulen in het bedrijf, onze ouders. De naam Rozenhof werd behouden en zowel het restaurant als het hotel bloeide helemaal op. De klassieke zeetong werd een geliefd gerecht bij veel gasten. Na vele mooie jaren met veel lieve gasten en mooie anecdotes hebben onze ouders het bedrijf overgedaan aan ons; Marcel en Diane Vermeulen.

2007

Marcel werkte al lange tijd in het bedrijf. Diane hielp af en toe mee. Vanaf 2007 werden wij eigenaar. De hotelkamers en het restaurant werden in fases gerenoveerd. Ook de kaart en de gerechten veranderden mee met de tijd. Maar de klassieke zeetong en onze befaamde kreeftensoep staan ook nu nog op onze menukaart. Door het combineren van oud en nieuw blijft Rozenhof bij de tijd zonder de klassiekers uit het oog te verliezen.