Skip to main content

Het pand aan de Nijmeegsebaan 114 stamt uit 1920, begonnen als Hotel-cafe Oomen aan de toenmalige Groesbeekscheweg Wijk B 227A. Tot Oomen zijn nieuwe zaak betrok woonde hij aan de Stekkenberg A. 164, waar hij, als timmerman, in 1896 een herberg opende. Zijn drankwetvergunning liet hij in 1920 overschrijven naar de nieuwbouw. Vermeldingswaardig is dat in die tijd daar aan de Groesbeekscheweg, nu Nijmeegsebaan, nog drie andere herbergen gelegen waren. Een bekende pleisterplaats was ‘Het Roode Hert’, gelegen op de hoek van de d’Almarasweg. Het oude pand is gesloopt in de jaren vijftig voor de bouw van een aantal woningen. Verder stond daar café ‘De Ploeg’ van de familie A. Kaal, Groesbeekscheweg 260, dat in 1966 is gesloopt.
De familie Oomen verkocht het hotel-café in 1953 aan de familie A.J. Peters, die het pand verbouwde en heropende onder de naam ‘Rozenhof’. In de loop der jaren is het bedrijf nog enige malen verbouwd en gemoderniseerd. Na 43 jaar het bedrijf te hebben beheerd gaf de familie A.J. Peters begin 1996 het hotel uit handen.

Waar 10 jaar geleden de mensen nog lange avonden spendeerden in een restaurant en de obers witte handschoentjes droegen bij het serveren, zien we nu een trend dat vooral de pure en eerlijke producten gewaardeerd worden door onze gasten. Het verhaal bij het gerecht is belangrijk. En de pure smaken. Daarom werken wij ook altijd met verse producten waar we de oorsprong van kennen.
Ook de kaart en de gerechten veranderden mee met de tijd. Vandaag de dag worden de meeste gerechten op de Big Green Egg klaargemaakt. Door het combineren van oud en nieuw blijft Rozenhof bij de tijd zonder de klassiekers uit het oog te verliezen. De klassieke zeetong en onze befaamde kreeftensoep staan ook nu nog op onze menukaart.