Restaurant Rozenhof
4 250 reviews
Nijmeegsebaan 114 Heilig landstichting, nabij Nijmegen, Gelderland 6564 CK
0031243230359 Franse keuken, tapas , High tea, bufetten 20 euro
Yes, ja www.rozenhof.nl/restaurant/menukaart/
U bevindt zich op: Home /Home / Over Rozenhof

Hotel Restaurant Rozenhof

Bistro met een moderne twist
Op onze menukaart vindt u smakelijke pure gerechten met lokale producten en huisgemaakte specialiteiten. Gerechten die doen denken aan de Franse bistro's maar dan met een moderne twist! 
De klassieke keuken wordt gekoesterd en gecombineerd met verrassende en aangename internationale uitstapjes. Het streven naar spanning in smaak, vorm en presentatie staat daarbij altijd centraal.

Unieke ligging
Rozenhof is gelegen in het prachtige heuvelachtige landschap tussen Nijmegen en Groesbeek. Het à la carte restaurant is dagelijks geopend vanaf 12.00 uur. In de zomer is het mogelijk om op het ruime terras te lunchen of te dineren. Rozenhof beschikt tevens over 14 hotelkamers en ruimtes voor private dining en vergaderingen. Voor grotere gezelschappen zijn er mogelijkheden voor het houden van buffetten, koffietafels en recepties. Rozenhof ligt aan de Nijmeegsebaan 114 in Heilig Landstichting, is gemakkelijk bereikbaar en heeft voldoende gratis parkeergelegenheid.

  

Historie

Renovatie
Begin 2011 zijn alle hotelkamers grondig gerenoveerd. De kamers zijn modern ingericht en zijn voorzien van draadloos internet, een flatscreen TV, een aparte badkamer met toilet, douche of bad. Ons hotel beschikt over eenpersoonskamers, tweepersoonskamers en ook kamers geschikt voor drie of vier personen.Ook het restaurant heeft begin 2010 een metamorfose ondergaan. In het restaurant is de look and feel compleet veranderd. Er is een nieuwe bar geplaatst en het interieur is verder gemoderniseerd. 

Hotel-cafe Oomen
Hotel-café P.J. Oomen is gebouwd in 1920, aan de toenmalige Groesbeekscheweg Wijk B 227A. Tot Oomen zijn nieuwe zaak betrok woonde hij aan de Stekkenberg A. 164, waar hij, als timmerman, in 1896 een herberg opende. Zijn drankwetvergunning liet hij in 1920 overschrijven naar de nieuwbouw. Vermeldingswaardig is dat in die tijd daar aan de Groesbeekscheweg, nu Nijmeegsebaan, nog drie andere herbergen gelegen waren. Een bekende pleisterplaats was 'Het Roode Hert', gelegen op de hoek van de d'Almarasweg. Het oude pand is gesloopt in de jaren vijftig voor de bouw van een aantal woningen. Verder stond daar café 'De Ploeg' van de familie A. Kaal, Groesbeekscheweg 260, dat in 1966 is gesloopt. 

Rozenhof
De familie Oomen verkocht het hotel-café in 1953 aan de familie A.J. Peters, die het pand verbouwde en heropende onder de naam 'Rozenhof'. In de loop der jaren is het bedrijf nog enige malen verbouwd en gemoderniseerd. Na 43 jaar het bedrijf te hebben beheerd gaf de familie A.J. Peters begin 1996 het hotel uit handen. De zaak werd overgenomen door de familie Vermeulen; de naam 'Rozenhof' bleef gehandhaafd. In 2007 werd het bedrijf door de heer en mevrouw Vermeulen overgedaan aan de kinderen. Diane Vermeulen, Marcel Vermeulen en zijn vrouw Natalia Vermeulen - Podmajerska. Gedrieen runnen zij het bedrijf. Marcel is chef-kok, Natalia is gastvrouw en Diane is verantwoordelijk voor de algemene zaken en public relations. Eind 2008 en begin 2009 heeft het restaurant en het bargedeelte een metamorfose ondergaan. In januari van 2010 is de bar gemoderniseerd.