Restaurant Rozenhof
4 250 reviews
Nijmeegsebaan 114 Heilig landstichting, nabij Nijmegen, Gelderland 6564 CK
0031243230359 Franse keuken, tapas , High tea, bufetten 20 euro
Yes, ja www.rozenhof.nl/restaurant/menukaart/
U bevindt zich op: Home /Hotel /Omgeving en uittips / Wandelen en fietsen

Fietsen en wandelen

Fiets de GIRO!

Fietsroute Giro Rijk van Nijmegen:

Bij deze route fiets je van knooppunt tot en met knooppunt een deel uit de tweede etappe Arnhem-Nijmegen van de Giro Gelderland.

De Giro d’Italia is de jaarlijkse wielerronde door Italië en in Nederland ook wel bekend onder de naam Ronde van Italië. De Giro d’Italia is de nummer twee wielerwedstrijd in de wereld na de Tour de France. Op initiatief van de Gazetta dello Sport uit Milaan werd deze tegenhanger van de Tour de France in het leven geroepen en in 1909 voor het eerst gereden.

De uiteindelijke winnaar van de Giro d’Italia mag de roze trui aantrekken. Het eerste jaar vertrok de Giro vanuit Milaan en dit is jarenlang zo gebleven. Vanaf 1960 wordt er gevarieerd met de start- en finishplaats waarbij in 2016 Gelderland met drie route-etappes roze kleurde.

Wat is een etappe uit de Giro d’Italia zonder een goede klim erin. Bij deze route fiets je van knooppunt 35 tot en met knooppunt 04 een deel uit de etappe Arnhem-Nijmegen van de Giro Gelderland. In dit mooie bosrijke gebied kom je als eerste klim de Zevenheuvelenweg tegen. De Zevenheuvelenweg is natuurlijk ook bekend uit de dag van Groesbeek, de derde wandeldag van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen.

De Muur van Beek (tussen 61 en 60 ) is de eerste echte bergetappe in de Giro d’Italia en natuurlijk ook in deze fietsroute opgenomen. Dit is een minder pittige variant op de Muur van Huy welke een beruchte klim is uit wielerklassieker de Waalse Pijl. De wielrenner die als eerst de muur van Beek beklimt en op 96m het hoogste punt bereikt mag in Nijmegen de bergtrui aantrekken. Dus stap op de fiets en test hoe sportief jij bent.

 

In de omgeving van ons hotel kunt u ook diverse andere fiets-uitstapjes en wandelingen maken. Heuvelachtig of juist in de vlakke Ooijpolder of over de grens in het bosrijke Duitse Reichswald.


Fietsroutes met Rozenhof als begin en eindpunt. 
http://www.route.nl/fietsroutes/136161/Heilig-Landstichting-Berg-en-Dal-en-Ooij-/

http://www.route.nl/fietsroutes/136160/Heilig-Landstichting-Cuijk-en-Heumen-/

www.fietsnetwerk.nl Knooppunt 070

Heilig Landstichting

Deze fietsroute loopt vanuit Nijmegen naar de Heilig Landstichting en via Groesbeek en Kranenburg naar en door Duitsland.
Route Heilig Landstichting

Rondje Pontje

De gemeente Lingewaard is een gemeente met zeven woonkernen landelijk gelegen tussen Arnhem en Nijmegen in het natuurgebied De Gelderse Poort. Het is een perfecte uitvalsbasis voor fietstochten over dijken langs Waal, Neder-Rijn en Pannerdensch Kanaal. U heeft kans dat u kuddes Galloway runderen en Konikpaarden ziet. Tijdens deze fietstocht maakt u gebruik van maar liefst drie verschillende pontjes.
Deze route is in ons hotel beschikbaar. U kunt de route ook bekijken op internet: Rondje Pontje

Wijnroute

Groesbeek mag zich met trots hèt Wijndorp van Nederland noemen. In 2001 werden er de eerste wijnstokken geplant op Wijnhoeve De Colonjes. Een succesvol initiatief, want regelmatig valt Groesbeekse wijn in de prijzen tijdens wijnkeuringen.
Inmiddels hebben vijf agrarische ondernemers het voorbeeld gevolgd en is het areaal aan wijnstokken gegroeid tot tien hectare en zijn er nog enkele hectares in aanplant. Maak óók kennis met hét wijndorp van Nederland. Tijdens deze fietstocht door het prachtige Groesbeekse heuvellandschap komt u langs verschillende wijngaarden. Sommige wijngaarden zijn vrij toegankelijk, anderen hebben vaste openingstijden. Voor een excursie en/of proeverij buiten de genoemde openingstijden, kunt u contact opnemen met de desbetreffende wijngaard.
Deze route is in ons hotel beschikbaar. U kunt de route ook bekijken op internet: Wijnroute Groesbeek

Happen en Trappen

Een culinaire fietsroute door Het Rijk van Nijmegen

Happen en Trappen combineert fietsen en dineren. Het idee: 1 fietsroute, 5 restaurants, 5 gangen. Een dagvullende activiteit waarbij het natuurschoon de groene draad vormt. Een toeristisch-recreatief initiatief voor iedereen. Nu ook in het Rijk van Nijmegen.

Het Rijk van Nijmegen maakt deel uit van Happen en Trappen en verzorgt een afwisselende route door Groesbeek, Heilig Landstichting, Nijmegen, Beek-Ubbergen, Kranenburg (Duitsland) en het Limburgse Mook. Het Rijk van Nijmegen is een samenwerkingsverband van:

-Hotel Restaurant de Wolfsberg, koffie en gebak;
-Hotel Restaurant Rozenhof, voorgerecht;
-Hotel Restaurant ‘t Spijker, soep;
-Cafehaus Niederrhein, hoofdgerecht;
-Herberg Restaurant 't Zwaantje, nagerecht.

Meer informatie en boekingen: www.happenentrappen.nl

Route: Rijk van Nijmegen

Tussen Romeinen, Geuzen en Spanjaarden
Mocht u het Rijk van Nijmegen nog niet kennen, dan heeft u echt iets gemist. De oudste stad van Nederland wordt omgeven door prachtige natuur. Een afwisselend landschap met heuvels en dalen, uitgestrekte bossen en polders. Nederland op z’n mooist…

Pittoresk & sfeervol
De route start in Groesbeek, bekend om zijn Zevenheuvelenweg en Hollandse(!) wijnvelden. Via de Ooypolder bereikt u al snel de historische stad Nijmegen, ooit begonnen als Romeinse nederzetting. Vanuit de stad fietst u naar het pittoreske Persingen, met 89 inwoners het kleinste dorp van Nederland. Werp even een blik op een sfeervol Gotisch kerkje, voordat u uw tocht vervolgt naar Beek. Weliswaar bijna 39 keer zo groot als Persingen, maar met zo’n 3450 inwoners nog steeds een aangenaam rustig dorp. Saillant detail: Beek werd in 2007 verkozen tot ‘het groenste dorp van Nederland’.

Tijd om de grens over te steken, naar Kranenburg in Duitsland. Het oude domein van de Graven van Kleef geeft u direct een even-helemaal-weg-gevoel, voor zover u dat nog niet had. Langs het Reichswald en door Klein Amerika bereikt u vervolgens het Limburgse Mook. Ook hier is het verleden voelbaar, want wie kent immers niet de Slag op de Mookerheide, waar de Geuzen en Spanjaarden in 1574 hevig slag voerden?

De laatste etappe voert u terug naar het beginpunt in Groesbeek.

Reserveren: Happen en trappen

Fietsdraisine naar Duitsland

Een grensoverschrijdend ritje met een fietslorrie oftewel DRAISINE van Groesbeek naar Kranenburg en Kleve. Familiefiets en groepsfiets.

Met clubdraisines voor 9-14 personen of fietsdraisines voor 4 personen verkent u de ca. 5,5 km lange, grensoverschrijdende route. Start in het Duitse Kranenburg of in het Nederlandse Groesbeek en ontdek een bijzonder en mooi grensgeval.

Geniet ter hoogte van de grensovergang van het unieke uitzicht op de Duits-Nederlandse grensregio.

Afhankelijk van de rijrichting bereikt u Groesbeek met onder meer zijn interessante musea en wijnbouw. Aan Duitse kant is uw bestemming het romantische stadje Kranenburg. In beide plaatsen is het heerlijk toeven. De plaatselijke restaurants zorgen voor de innerlijke mens. Als u weer op krachten bent gekomen voert de tocht per draisine terug naar het beginpunt.

website: http://www.grenzland-draisine.eu