Restaurant Rozenhof
4 250 reviews
Nijmeegsebaan 114 Heilig landstichting, nabij Nijmegen, Gelderland 6564 CK
0031243230359 Franse keuken, tapas , High tea, bufetten 20 euro
Yes, ja www.rozenhof.nl/restaurant/menukaart/
U bevindt zich op: Home /Hotel /Omgeving en uittips / Heilig Landstichting

Heilig Landstichting

Heilig Landstichting is een buurtschap in de Gemeente Groesbeek, gelegen vlakbij Nijmegen.  Heilig Landstichting is bekend om Museumpark OriĆ«ntalis (voorheen Bijbels Openluchtmuseum). De oorsprong van Museumpark OriĆ«ntalis vond plaats in de periode 1910-1920. Destijds kocht de toenmalige Heilig Land Stichting onder leiding van priester Arnold Suys hier een terrein aan voor een devotiepark, museum, begraafplaats en bijbehorende kerk. Het gehele complex leidde tot de bouw van een aantal kloosters en gaf de aanzet voor het begin van een woonwijk: wat we nu kennen als Heilig Landstichting.

Cenakelkerk
In 1913 werd in Groesbeek, in het gebied De Meerwijk, de eerste steen gelegd van de huidige Cenakelkerk.

Het gebouw lijkt zo weggerukt uit een Oosters land. De slanke torens, de ronde kapellen en het hoge, groen geoxideerde koepeldak, doen op het eerste gezicht wat vreemd aan in deze Westerse omgeving. De kerk is, evenals het interieur zeer de moeite waard.

Met de bouw van de kerk werd de aanzet gegeven tot de realisering van het huidige Bijbels Openluchtmuseum. Pas na de Tweede Wereldoorlog kreeg de gelijknamige woonkern Heilig Landstichting geleidelijk de huidige vorm en omvang. Gedurende de zomermaanden geeft men in de kerk rondleidingen.